12. toukokuuta 2018

Sormusjahtia

Vihkisormus on varmaan aiheuttanut kaikkein eniten päänvaivaa hääjärjetelyjen aikana. Lieneekö syy siinä, että tiedostan sormuksen olevan yksi harvoista konkreettisista asioista, joka jää käyttöön myös hääpäivän jälkeen. Sormus on siis koko ajan ollut panostuslistalla, enkä ole halunnut hätiköidä sen hankkimista, vaikka alkuvuoden häämessuilta olisi löytynyt ihan kivoja sormuksia oikein edullisesti. 

Kihlasormuksesta kirjoittelin aiemmin tässä postauksessa. Kihlasormus on hankittu Laatukorusta, mutta heidän mallistostaan ei löynyt yhtäkään sopivaa vaihtoehtoa vihkisormukseksi. Olin myös laittanut kaikki panokset siihen, että löytäisin sormukseni häämessuilta alennuksen kera, mutta eipä taas mennyt kuten suunnittelin. Messuilla oli luonnollisesti ihan älyttömän paljon porukkaa, joten jo sormusten näkeminen vitriinissä oli työn ja tuskan takana. Jonotus ei minua tietenkään haittaa, mutta kun vihdoin pääsin kokeilemaan sormuksia, jätettiin minut lähes poikkeuksetta ilman sen suurempaa palvelua ja myyntihenkisyyttä. Ymmärrän oikein hyvin, että häämessuilla monet ovat vasta katselemassa sormuksia, mutta itse olin liikkeellä ihan tositarkoituksella, joten tällainen myyntihengettömyys (onkohan tuo edes oikea sana) hieman ihmetytti.

Yksi kohtaaminen oli kuitenkin ylitse muiden. Kultasepät Andreasenin pisteellä oltiin heti kiinnostuneita toiveistani ja autettiin sormuksen valinnassa, messuhälinästä huolimatta. Heti alusta saakka myös painotettiin, että muutoksia voidaan tarvittaessa tehdä siten, että löydetään juuri minulle oikea ratkaisu. Arvostin myös erittäin paljon pientä esittelyä timanttien laaduista, sillä mielestäni on tärkeää tietää mistä maksaa. Kiven koko ei siis aina ole hyvä syy maksaa timantista, mikäli laatu on huono. Olin messuilla kuitenkin niin häkellyksissä kaikista sovittamistani sormuksista, etten vielä tuolloin osannut tehdä päätöstä sormuksen suhteen. Sain kuitenkin Jussi Andreasenilta käyntikortin, ettei minun tarvitsisi ajella Tampereelle asti, jossa heidän liikkeensä sijaitsee, tekemään tilausta mikäli päätyisin sovittamaani sormukseen. 

Ja päädyinhän minä! Täytyy sanoa että yllätyin ihan todenteolla kun soitin Jussille ja hän oikeasti muisti minut messuilta. Hän muisti millainen kihlasormukseni onkaan ja mitä muutoksia tilattavaan vihkisormukseen tulisi tehdä. Olin kuitenkin edelleen sen verran epävarma omista muistikuvistani, että sovimme minun sittenkin käyvän vielä Tampereella katsomassa sormusta ennen tilausta. Ajelimme ensimmäisen kerran Tampereelle maaliskuun puolivälissä katsomaan sormusta ja tekemään tilauksen. Tässäkin kohtaa kaikki sumpliminen meni paremmin kuin hyvin, ja vaikka sormus tulikin maksamaan hieman enemmän kuin olin alunperin ajatellut, en voisi olla tyytyväisempi valintaani - sekä tuotteen että palvelun puolesta!

Koska kyseessä on kuitenkin suhteellisen kallis hankinta, päätimme tehdä kaiken ihan oppikirjan mukaan. Kävimmekin vielä huhtikuussa uudelleen Tampereella sovittamassa sormusta ennen kivien istutusta, kun sormuksen runko oli valmis. Tämä ei tietenkään olisi ollut välttämätöntä, mutta mielestäni parempi tehdä kerralla kunnolla. Sormukseni on käytännössä valmismallistoa, mutta se tehdään minulle hieman suuremmilla timanteilla kuin esimerkkisormuksessa, jotta istuvuus kihlasormuksen kanssa on taattu. Ymmärtääkseni Andreasenilla kaikki sormukset tehdään tilauksesta. Sormusta ostaessa kannattaa muutenkin muistaa se, ettei ostovaiheessa pienennä/suurenna valmissormusta, vaan pyytää tilaamaan juuri oikean kokoisen sormuksen verstaalta. Tästä minulle onkin maininnut jopa kolme eri kultaseppää sormusjahdin aikana ja näinhän tehtii silloin kihlasormuksenikin kanssa.

Pahoittelut että teksti olikin nyt vain pieni tiiseri, sillä valmiin sormuksen pääsen noutamaan vasta kesäkuun alussa. Lupaan kuitenkin tulla heti esittelemään lopputuloksen, kunhan sen saan käsiini. En malttaisi odottaa!

Kihlasormus. Mitenköhän sitä tottuu kahteen sormukseen? ;)

6 kommenttia:

 1. Jälleen voitto hyvälle palvelulle. Näin sen kuuluukin mennä :) Onneksi kesä tulee pian niin salaisuuksien verhot kesän hääparien asujen, koristeluiden ja sormusten ymsyms ympärillä pääsevät raottumaan. Minusta on ihana nähdä/kuulla pitkään seuraamieni blogiparien juhlien sujumisesta ihan käytännössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kieltämättä ihan parasta aikaa kun h-hetket alkavat lähestyä itse kullakin :) Tulee tänne bloginkin puolelle enemmän juttua mitä kirjoittaa!

   Poista
 2. Komppaan Kristaa, että tosi hyvää palvelua kultasepältä! Itsekin ajattelin katsoa vihkisormusta ensi vuoden tammikuun häämessuilta, joten täytyy pitää tuo nimi mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :) häämessut on kyllä tosi hyvä paikka vähintäänkin bongailla sekä palveluntarjoajia että alennuksia. Itseäkin meinasi aluksi jäädä hieman harmittamaan kun en löytänyt sormusta alennuksella, mutta tästä Andreasenin kohtaamisesta jäi niin hyvä fiilis ettei sitten haitannut. Enkä tosiaan muutenkaan ehdoin tahdoin halunnut hankkia sormusta vaan alennuksen takia, onhan se kuitenkin loppu elämän sormessa :)

   Poista
 3. Hei ihanaa! Mä tilaan myös sormukseni Andreasenilta, ja tässä nyt mietitään Sulhon kanssa koska olis sopiva hetki lähteä käymään Tampereella, jotta saatais sormus tilattua.

  Kävin huhtikuun puolella kaason kanssa moikkaamassa veljeämme Tampereella, ja samalla halusin ehdottomasti mennä käymään Andreasenilla, sillä olen katsellut sillä silmällä Tulppaani-mallistoa vuodesta 2011 kun se valittiin vuoden kauneimmaksi sormukseksi.

  Siinähän sitten kävi niin että Tampereelle se on itsekin mentävä uudemman kerran.
  Kiva kuulla hyviä kokemuksia! En ole kyllä Andreasenista huonoja kokemuksia lukenutkaan, mikä taas vahvistaa omaa mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andreasenin Tulppaani malliston sormukset on ihania!! Itsekin ihastuin niihin, mutta eivät mitenkään sopinut kihlasormukseni kanssa yhteen. Täytyy tosiaan sanoa, etten ole näin hyvää ja ystävällistä palvelua saanut aikoihin kun Andreasenilta :)

   Poista

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!