12. huhtikuuta 2018

Paras paino on tasapaino

Olen oikeastaan jopa hieman järkyttynyt siitä, kuinka useasti minulta on tiedusteltu mahdollisesta häädieetistä. En kuitenkaan usko kysyjien tarkoittavan pahaa tai vihjailevan, että minun tarvitsisi aloittaa häädieetti. Se vaan tuntuu olevan jokin ihmeellinen oletus, että hääpäivä päätettyä alkaisi kunnon diettaus. Tämä koskee nimenomaa minua morsiamena, Matiakselta kukaan ei ole kysynyt samaa. Ymmärrän hyvin jos häät ovat jollekulle tietynlainen porkkana aloittaa elämäntapamuutos, jotta olisi tuolloin paras versio itsestään. Se on todella hieno juttu, mutta itse en vain yhtään tykkää termistä häädieetti. Tavoitteena olisi kuitenkin olla se paras versio itsestään elämän jokaisena päivänä. Enkä tarkoita tällä pelkkää ulkomuotoa, vaan myös sisäistä hyvinvointia.

En ole missään mallin mitoissa, mutta olen vihdoin ja viimein tajunnut ettei minun tarvitsekaan olla. Minulle riittää, että olen terve ja hyvinvoiva. Aiemmin surkuttelin kuinka jokin kehonosa on "huono" ja kuinka haluan treenata itseni kuntoon. Koin huonoa omaatuntoa oikeastaan aina jos söin pullan, karkkia tai mitä tahansa epäterveellistä. Onneksi olen päässyt tuosta ajatusmaailmasta eroon ja löytänyt sen kultaisen keskitien. Samalla olen löytänyt myös liikkumisen ilon uudelleen. Joskus ajattelin ettei hyvää treeniä voi olla ilman rääkkiä, mutta vihdoin olen ymmärtänyt vaikkapa kehonhuollon merkityksen.

Tärkeintä elämässä onkin tasapaino, oli asia mikä tahansa. Jos pääsääntöisesti syö hyvin ja terveellisesti, ei sillä ole kokonaisuuden kannalta mitään merkitystä jos silloin tällöin herkuttelee. Yksi tärkeimmistä opeista onkin ollut oppia kuuntelemaan omaa kehoa. Sitä kautta olen löytänyt itselleni sopivan tasapainon myös liikunnan ja syömisen suhteen. Kehopositiivisuutta ei vain voi tarpeeksi korostaa. Se on kuitenkin pohjaton kaivo, jos aina vain etsii itsestään niitä heikkouksia. Se että yritän olla positiivisin mielin omaa kehoani kohtaan ei tarkoita, etteikö minussakin olisi vikoja. Se on vain eri asia jääkö murehtimaan omia ns. huonoja piirteitä vai keskittyykö parhaimpiin puoliin. Tätä voi treenata esimerkiksi omia kuvia katsomalla - keskittyykö aina vain niihin paksuihin käsivarsiin vai oppisiko ensiksi näkemään sen oman kauniin hymyn? Tämä on nimenomaan asia, jota haluan harjoitella vielä entistä enemmän ihan häitäkin ajatellen. Haluan ehdottomasti nähdä hääkuvissamme onnellisen pariskunnan, en pelkkiä omia henkilökohtaisia heikkouksiani.

Kaikesta huolimatta aion silti pitää pienen ns. puhdistuskuurin kesällä ennen häitä. Tämä on kuitenkin täysin omaa hyvää oloa tavoitteleva kuuri, eikä ainoastaan ulkonäköön liittyvä. Tarkoituksena olisi jättää pois ylimääräinen suola ja sokeri muutama viikko ennen häitä ja kiinnittää entistä enemmän huomiota veden juontiin. Olen meinaan huomannut, että oma kehoni sekä etenkin ihoni ovat melko herkkiä sokerin, suolan ja rasvan vaikutukselle, ja uskon olevani paljon virkeämpi kun onnistun niitä välttää. Mitään rääkkitreeniä en kuitenkaan ajatellut aloittaa, mutta kultainen keskitie siinäkin. Alkukevät on mennyt ehkä liiakseenkin herkutellen, joten siihen täytyy tehdä muutos ihan oman hyvinvoinnin takia. Mitään tämän suurempia suunnitelmia minulla ei kuitenkaan ole häädieettiä pitää, tiedoksi vain kaikille utelijoille ;)


6 kommenttia:

 1. Onpas kyllä! Olen todella ihmeissäni, että ihmiset tosiaan ovat tullet kyselemään naamatusten, milloin meinaat alkaa dieetata. :O Eiköhän se ole ihan jokaisen oma asia, ryhtyykö dieetille vai onko kenties mielestään sopivankokoinen ihan sellaisenaan. Onneksi sulla on mitä ilmiesimmin järki päässä, etkä ole antanut kommenttien horjuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kaikkein huvittavinta on vielä kun puolitututkin alkavat kertoa kuinka naapurin Pirkon kummityttökin laihdutti niin ja niin paljon omia häitään varten :D Noh, olen ottanut nämä kaikki ihan huumorilla.

   Poista
 2. Mäkään en aijo häädiettailla sen koommin, toki liikkuttua tulee varmasti hieman enemmän kesänmyötä ja jatkan terveellisellä ruokavaliolla niinkuin aina, mutta hyvässä tasapainossa. Herkkulakkoa oon kovasti yrittänyt pitää, mutta hyväksi yritykseksi se on jäänytkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on oikeastaan vähän paha tapa vähentää liikuntaa kesällä, mutta hyvä jos sulla toisin päin ;) nyt tulevana kesänä täytyy kyllä vähän koittaa tsempata!

   Poista
 3. Tosi hyvä teksti! Luulen itse kuuluvani tuohon ryhmään, jolla häät toimivat porkkanana, mutta tuskin aion mitään dieettiä aloittaa, enkä varmaan siihen pystyisikään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dieetti on tosiaan ihan eri asia kun se, että vähän kiinnittää huomiota syömisiin jne :) että sinällään toki häät toimivat mullakin porkkanana, että haluan olla mahdollisimman hyvinvoiva silloin :)

   Poista

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!