5. huhtikuuta 2018

Missä mennään ja loppurutistuksen aikataulu

Ihan hullua että meidän häihin on enää reilut neljä kuukautta aikaa, siis NELJÄ! Vastahan teimme varauksen juhlapaikasta ja hahmottelimme häiden yleisiä linjoja. Nyt ollaan kuitenkin siis siinä pisteessä, että hääpäivä ihan oikeasti lähestyy ja voimme vihdoin hoitaa konkreettisiakin asioita. Olen edelleen sitä mieltä, että meillä on hommat tosi hyvin hanskassa, eikä tehtävälista näytä lainkaan pahalta. Pari viikkoa sitten noudin pukuni, valitsimme häätiimin kesken hääviinit ja kävimme juhlapaikalla valitsemassa kakun ja lyömässä ruuat lukkoon. Lisäksi varasimme toukokuulle matkat juomien hakua varten, joten viinaralli here we come!

Minulla on myös aika optimistinen ajatus siitä, ettei elokuulle jäisi enää paljoakaan muita kuin käytännön asioiden hoitamista. Monestihan tuntuu, että kiire lopulta kasaantuu ihan viimeisille päiville ennen h-hetkeä, joten tarkoituksenamme on parhaamme mukaan hoitaa kaikki mahdolliset asiat jo hyvissä ajoin. Toistaiseksi tämä on sujunut oikein kivuttomasti, eikä mitään stressiä ole näköpiirissä. Tärkeintä onkin aikataulutus, jonka avuksi olemme tehneet listan asioista, joita missäkin kuussa olisi tarkoitus hoitaa. Tämän tarkemmalle tasolle emme ole nähneet tarpeelliseksi listaa viedä. Tällä tavoin pysymme joka tapauksessa kärryillä siitä, mitä on hoidettu ja mitä vielä hoitamatta, ottamatta asioista kuitenkaan liikaa stressiä. Elämässä kun on kuitenkin paljon muutakin kuin häät, ja hyvä niin. Meidän to-do -listamme viimeisille neljälle kuukaudelle (+elokuu) näyttää jotakuinkin tältä. 

Huhtikuu
- Kutsujen viimeistely ja lähetys
- Kirkon "hääilta", eli häämarssien päättäminen ja kirkko-ohjelman suunnittelu
- Käynti floristilla ja kukkien valinta
- Vihkisormuksen rungon sovitus
- Tarkemmat aikataulut kuvaajille ja duolle
- Biisitoiveiden hahmottelua duolle

Toukokuu
- Häätanssikurssi
- Hääkengät
- Juomien haku
- Avioehto
- Vihkisormuksen nouto!
- Esteettömyystodistus
- Sulhasen puku ja asusteet
- Kattauksen suunnittelu ja tarvittavat hankinnat
- Somistusten suunnittelu ja mahdollista askartelua
- Hääpuvun muutostyöt

Kesäkuu
- Bestmanien ja kaasojen pukeutuminen
- Yhteistapaaminen hääporukalla ja työnjakoa
- Viimeinen käynti juhlapaikalla (?)
- Kuvauslokaatioiden päättäminen
- Vieraslahjojen kasaaminen

Heinäkuu
- Istumajärjestyksen teko ja pöytäkartta
- Servettien sitominen
- Kirkkoharjoitus ja papin tapaaminen
- Koekampaus ja -meikki

Elokuu
- Viimeinen yhteistapaaminen hääporukan kanssa
- Käytännön asioiden hoitoa: juomien ja koristeiden vienti juhlapaikalle jne
- THE DAY!!

4 kommenttia:

 1. Tutun näköinen lista. :D Meillä on (yllätys, yllätys kun häitä ollaan järjestämässä) paljon samoja juttuja tekeillä. Juomat pitäsi meilläkin lähteä hakemaan toukokuussa, ja sormus tulee minulle sovitettavaksi ihan lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta kun saa jo oikeasti hoitaa kaikkia asioita eikä pelkästään suunnitella! hei ootko muuten lopettanut blogin kirjoittamisen kun en ainakaan pääse sinne vanhalla linkillä jonka oon itselleni tallentanut? :(

   Poista
 2. Hui uskon että alkaa tunnelma tiivistyä :) Meillä on vielä lähes vuosi aikaa ja silti tuntuu että aika käy vähiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo tää on kielämättä hurjaa miten nopeasti aika menee! Sanotaanko että siitä lähtien kun oli vuosi aikaa niin joka kuukausi on tuntunut että enää 11kk, enää 10kk, enää 9kk, jne :D

   Poista

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!