29. maaliskuuta 2018

Eipä mennyt kun Strömsössä

Mikä siinä on, että inhottavat uutiset sattuvat aina keskenään samaan ajankohtaan? Meille on tässä alkuvuodesta sattunut ja tapahtunut kaikenlaisia juttuja, jotka vaikuttavat myös häihin. Onneksi mistään vakavista asioista ei sentään ole kyse ja kaikesta on selvitty. Tämäkin teksti on siis kirjoitettu enemmänkin huvittuneessa olotilassa.

Ensinnäkin, jo viime keväänä varaamallemme siirtymäkuljetuslaivalle tuleekin ensi kesänä A-oikeudet, niin tyypillistä! Me kun varasimme tietyn aluksen nimenomaan sen takia, että nostamme alkumaljat laivalla ja voimme viedä omat juomat, säästäen tässä sievoisen summan. Ei tämä nyt tietenkään mikään maailmanloppu ole, mutta vaikuttaa toki budjettiin aikalailla. Onneksi palvelu cateringin puolelta on ollut jälleen kerran äärettömän hyvää, sillä he koittavat aktiivisesti keksiä vaihtoehtoista ratkaisua! Toinen hääbudjettiin vaikuttava asia on se, että meillä meni autokin tietysti rikki reilu kuukausi sitten, juuri kun olimme saaneet häämatkan varattua. 

Kolmas tällainen "käänne" liittyy häidemme ajankohtaan yleisellä tasolla. Kirjoittelin joskus, ettei meillä ollut mitään erityistä syytä hääpäivän valintaan. Ajattelimme töidemme puolesta heinä-elokuun olevan otollisin aika häille ja lomalle, joten sen vuoksi hääpäivä päätettiin elokuulle. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että Matiaksella on juuri häidemme aikaan tiedossa työhönsä liittyvä tentti, joka on lukemisen määrän perusteella verrattavissa vähintäänkin kauppakorkean pääsykokeeseen. Tentti tehdään siis käytännössä vain kerran uran aikana ja tänä vuonna on Matiaksen vuoro. Tentti on aiempina vuosina ollut vasta syksyllä, mutta tänä vuonna sitä on aikaistettu, ja mihinkäs muuallekaan kun meidän häidemme lähettyville! Onni onnettomuudessa, se ei sattunut juuri hääpäivään. Tämä jos mikä antaa potkua hoitaa kaikki käytännön asiat hyvissä ajoin alkukesästä, sillä häiden lähettyvillä (ja ehkä jopa ensimmäisellä häämatkalla) on Matiaksen luettava tenttiin, jonka suorittaminen on siis mahdollista ainoastaan kerran vuodessa.

Lisäksi meillä on ollut pientä hutilointia kutsujen ja hääpuvun kanssa, mutta ne lähinnä ihan omaa huolimattomuutta ja asiat ovat selvinneet. Kuten sanoin, kyse ei onneksi ole mistään isoista jutuista, vaan enemmänkin vaatii vain hieman sumplimista. Pitää nyt koputtaa puuta etteivät kuvaajat, duo tai kukaan muukaan palveluntarjoaja peru tuloaan! Toki elämässä aina tapahtuu yllättäviä asioita, vaikka kuinka luulee olevansa varautunut kaikkeen. Meidän säästösuunnitelmamme ei vaan taida kestää enää kovin montaa budjettimuutosta tai hajonnutta kodinkonetta/autoa tms. Onko muille sattunut yllättäviä käänteitä hääjärjestelyjen aikana?

Oli miten oli, tänään ei kuitenkaan murehdita eikä murjoteta, sillä me suuntaamme lyhyelle pääsiäislomalle Roomaan!<3 Hyvää pääsiäistä siis kaikille ja palaillaan hääjuttuihin taas ensi viikolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!