15. helmikuuta 2018

Häämatkat check!

Kävimme muutama viikko sitten Helsingin messukeskuksessa järjestetyillä matkamessuilla siinä toivossa, että saisimme jotain ideaa pidempää häämatkaamme ajatellen - ja sitähän myös saimme! Mehän lähdemme ensimmäiselle häämatkalle Kreikan Zakynthokselle pari päivää häiden jälkeen. Tuon matkan tarkoitus on lähinnä rentoutua, fiilistellä juhlittuja häitä ja vain nauttia toistemme seurasta. Emme yleensä varaa matkoja ns. pakettimatkoina, saatika ota all inclusive -hotelleja, mutta tällä kertaa nuo olivat juurikin ainoat kriteerit. Matkan varasimme jo viime syksynä TUI:n kautta.

Alusta saakka on tarkoituksenamme ollut lähteä myös hieman pidemmälle (hää)matkalle häiden jälkeen myöhemmin syksyllä. Mietin myös tarvitseeko siitä nyt sitten enää käyttää nimeä häämatka, mutta tulin siihen tulokseen että kyllä tarvitsee! :D Kun ensimmäisen matkan tarkoitus on rentoutua ja ottaa vain iisisti, niin toisella häämatkalla haluamme viettää aikaa muuallakin kuin hotellilla/altaalla ja kokea uusia asioita. Toki aurinko, lämpö ja tietynlainen once in a lifetime paratiisifiilis olivat myös toivelistalla. Pelkkä kaupunkimatka ei siis ollut toiveissa tällä kertaa.

Olin jo ennen messuja selvitellyt valmismatkojen hintoja tämän hetken suosituimpiin "paratiisikohteisiin" eli mm. Mauritiukselle, Malediiveille ja Karibialle. Karibian kohteet karsiutuivat kuitenkin melko alkumetreillä vaihtoehdoista, sillä loka-marraskuu ei ole kovin hyvä matkustusajankohta Väli-Amerikkaan. Mauritius ei ole koskaan oikein kunnolla sytyttänyt ja Malediivit eivät puolestaan tunnu tarjoavan tarpeeksi aktiviteetteja meidän makuumme. #firstwolrdproblems

Ensin tuntui että matkamessuille meno oli lähinnä itsensä kiusaamista ja aiheutti enemmän vain hämmennystä, kiinnostavia kohteita kun on niin älyttömän paljon! Yksi kohde tuntui kuitenkin olevan ylitse muiden ja aiheutti kutkuttavaa tunnetta meissä molemmissa. Olimme aiemmin ajatelleen kohteen olevan liian kallis matkabudjettiimme nähden, mutta saatuamme messuilla suuntaa-antavia hintoja matkalle huomasimme, ettei näin välttämättä olekaan. Lopullinen matkasuunnitelma räätälöitäisiin juuri meidän toiveidemme ja budjettimme mukaan. Mikäs tämä perhosia vatsanpohjassa -tuntuman aiheuttava kohde sitten oikein on? 
No sehän on Seychellit!!! Täytyy sanoa että olemme enemmän kuin innoissamme tästä matkasta. Lähdemme reissuun marraskuussa, joten hieman hankaluuksia malttaa tuonne saakka ;) Matkamme on Helin Matkojen järjestämä, meille räätälöity matkapaketti. Voin ainoastaan suositella Helin Matkoja, sillä olemme saaneet heiltä todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Ensin mietimme että hankkisimme itse lennot ja hotellit, mutta onneksi turvauduimme ammattitaitoisten ihmisten apuun. Olemme saaneet tosi hyviä vinkkejä matkaa varten ja onhan se kätevää kun kaikki käytännön asiat on hoidettu valmiiksi. Erityiskiitos kuuluu Helin Matkojen Jennille, joka antoi tosi hyviä vinkkejä ja jaksoi muokata matkaehdotelmaa niin monta kertaa, että vihdoin löysimme juuri meille sopivan kokonaisuuden!

Millaisia häämatkasuunnitelmia tai matkahaaveita muilla on? 

8 kommenttia:

 1. Mekin mietittiin Seychellejä todella pitkään! Tai siis ei sitä edelleenkään yliviivattu ole, on vain valitettavan kallis. Joka tapauksessa olisi ihan huikeaa päästä noille saarille häämatkalle morjestaa vähän kilppareita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ajateltiin että Seychellit olisi ihan liian kallis kohde, mutta saatiin nyt matkat ihan ok hintaan. Varmaan ajankohtakin vaikuttaa aika paljon :) Tietysti siellä paikan päällä kaikki on tosi kallista, mutta täytyy tässä nyt vähän aikaa syödä nuudeleita ja onneksi häiden jälkeenkin ehtii sitten myös säästää sitä käyttörahaa, hehe :D

   Poista
 2. Me ollaan myös mietitty tuota Zakynthosta! All inclusive -loma omalla swim up-huoneella olisi aika luksusta heti häiden jälkeen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän toinen vaihtoehto heti häiden jälkeen olisi ollut joku kaupunkikohde, mutta päädyttiin siihen että ihan kiva vaan rentoutua ja heittää aivot narikkaan, joten All inclusive sopii paremmin kuin hyvin :D Zakynthoksesta olen kuullut muutenkin paljon hyvää, joten peukut pystyyn!

   Poista
 3. Ooh ihana kohde! Meillä on ollut myös Seychellit päällimmäisenä mielessä, mutta päätöksiä ei olla vieläkää tehty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä tätä matkaa todella odotetaan! :) Me ollaan reissun aikana kolmella eri saarella joista olen kuullut kehuja: Praslinilla, La Diguella ja pääsaari Mahella.

   Poista
 4. Voi vitsit, kuulostaapa ihanalta! 8) Minä sain Helin matkoilta aivan todella surkeaa palvelua, joten mukavaa että teillä on ollut vähän parempi tuuri. Seychelleillä en ole koskaan käynyt, mutta Zakynthoksella olen ihan asunutkin, ja olen ajatellut kirjoittaa saaresta häämatka-aiheisen postauksen. Mihin kohteeseen ja hotelliin olette siellä menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi? Harmi juttu että saitte huonoa palvelua. Varmasti paljon vaikutusta kuka virkailija sattuu kohdalle. Meillä kävi tosiaan hyvä tuuri, sillä en keksi mitään pahaa sanottavaa. Vähän meinaan aluksi pelkäsimme että annoimme liian pienen budjetin kohteeseen nähden, mutta hyvin saatiin asiat sumplittua että sillä selvittiin!

   Mahtavaa jos kirjoitat Zakynthoksesta postauksen, tulee todella tarpeeseen! Me menemme Tsiliviin sellaiseen hotelliin kun TUI Sensimar Caravel Resort & Spa :)

   Poista

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!