21. joulukuuta 2017

Save the date -kortit

Pohdiskelimme melko pitkään lähettääkkö erillisä save the date -kortteja vaiko ei. Olisimme toisaalta joka tapauksessa lähettäneet perinteisesti joulukortteja postitse, joten miksei yhdistää näitä kahta. Häidemme ajankohta huomioiden, on joulu muutenkin sopiva ajankohta päivämäärän muistutukselle. Suurin osa vieraistamme tietysti jo tietääkin hääpäivämme, mutta onhan se nyt kiva ottaa kaikki ilo irti tästä häähömpötyksestä kun kerran on once in a lifetime tilaisuus! 

Halusimme ehdottomasti hyödyntää kesällä otettuja pariskuntakuvia korteissa, sillä pelkkä teksti tuntui liian persoonattomalta. Selailinkin pitkään Vistaprintin valmispohjavalikoimaa ja mallailin itsetehtyä pohjaa Ifolorilla, mutta en vain löytänyt mitään mihin olisin ollut tyytyväinen. Vistaprintillä on paljon erilaisia valmispohjia, joita siis toki pystyy itse vielä muokkaamaan, mutta jotenkin monet tuntuivat silti liian itsetehdyn näköisiltä minun makuuni. Syy lienee käytettävissä olleissa fonteissa.

Loppujen lopuksi tilasin kortit Zazzlesta, jossa on ihan mieletön valikoima erilaisia korttipohjia suht edulliseen hintaan. Sivustolla on myös tosi usein alennuskampanjoita, joten niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Meidänkin kortit taisivat olla -30%, joten lopulta hintaa save the date -korteille jäi noin 40 euroa. Ei paha! Voin vilpittömästi suositella Zazzlea, sillä laatu vaikuttaa oikein hyvältä ja valikoima sekä tuotteiden design on minun silmääni lähempänä tätä vuosituhatta kuin monissa muissa verkkokaupoissa.

Kortin etupuolen halusimme pyhittää ainoastaan save the date -ilosanomalle, mutta taakse laitoimme myös pienen jouluntoivotuksen. Oli ehdottoman selvää, että save the date teksti tulee englanniksi, sillä suomeksi "varaa päivä" kuulostaa melko tökeröltä, eikä ole visuaalisestikaan niin näyttävä ;) Aluksi myös mietin onko pelkkä mustavalkoinen kortti liian tylsä ja testasin glitteristä spraymaalia muutaman kortin pintaan. Kaikesta testailusta huolimatta päädyimme lähettämään kortit sellaisinaan, juuri sopivan simppelit meidän makuumme! Pidemmittä puheitta, tällaiset kortit lähetimme:Ihan off topic - en tiedä olenko ainoa, mutta en vaan kertakaikkiaan voi käyttää save the date -korteista lyhennettä STD, koska mielestäni se nyt vaan tarkoittaa jotain aaaivan muuta kun häihin liittyviä muista päivämäärä -kortteja :D

10 kommenttia:

 1. Tosi kauniit STD:t :D Ei istu minunkaan suuhuni tuo, mutta teidän kortit on kyllä siis ihan oikeasti kauniit.

  VastaaPoista
 2. Minä olen niitä, jotka karsastavat vähän noita englanninkielisiä ilmauksia, mutta Varaa päivä ei tosiaan kuulosta yhtä raflaavalta kuin Save the Date. Ja en ole edes kuullut/nähnyt, että joku puhuisi STD:stä tässä yhteydessä, hyi! :D (Tai sitten en ole ymmärtänyt, mistä puhutaan, ja ohittanut asian...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, minäkin törmäsin tuohon STD lyhenteeseen jossakin Facebookin hääryhmässä ja kieltämättä vähän huvitti yhteys :D

   Poista
 3. Onpa todella kauniit Save the date-kortit!

  Me mietittiin pitkään, että miten saataisiin kierrettyä englanninkielinen ilmaus. Suomenkieliset vastaavat kuulosti ihan typeriltä. Kierrettiin sitten lopulta ne molemmat. :D Mun mielestä kuitenkin Save the date-kortissa toimii oikein hyvin englanninkielinen ilmaisu, se vaan saattaa ainakin vanhemmissa vieraissa herättää hieman hämmennystä ja asiaa mahdollisesti joutuu hieman selittämään. Kyselikö teiltä kukaan, mistä on kyse? :)

  Tuolle STD-lyhennykselle on täälläkin hirnuttu sen jälkeen, kun kaason mies otti asian puheeksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tuota save the date ilmaisua saatiin nimenomaan isovanhemmille selventää :D He tosin muutenkin taisivat luulla, että kyseessä olivat jo itse hääkutsut. Tämä save the date käytäntö kun ei ilmeisesti mikään kovin vanha perinne vielä ole niin aiheuttaa pientä hämmennystä :D

   Poista
 4. Ihanat Save The Datet, tosi tyylikkäät!
  Me mietittiin myös Save The Dateja (apua, taipuuko toi noin!) mutta aateltiin sen olevan meidän osalta vähän turha, kun vieraita ei ole tulossa juurikaan kauempaa, plus juhlat on jo ns. lomasesongin loppupäässä, eikä kuumimpaan loma-aikaan.
  Hahaha, en kestä jos joku oikeasti käyttäa STD-ilmaisua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En tosiaan usko että meilläkään nämä olisi ollut ihan välttämättömät ja osa itse asiassa jo luulikin että kyseessä on kutsut kun häistä on kuitenkin sen verran kauan jo puhuttu :D haha!

   Poista

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!