22. toukokuuta 2018

Häästäg

Viime vuosina yleistyneet häähashtagit eli meidän termein häästägit ovat mietityttäneet viime päivinä. Sosiaalisen median ja puhelinten käyttö häissä jakaa paljon mielipiteitä. Toki asia jakaa mielipiteitä ihan yleiselläkin tasolla, mutta ei mennä nyt siihen keskusteluun. Häihin liittyen olen lukenut keskusteluja, joissa morsiuspari on jo hääkutsussa maininnut, ettei toivo vieraiden laittavan kuvia someen. Syiksi on mainittu muun muassa se, että vieraiden halutaan keskittyvän juhlintaan tai sitten morsiuspari haluaa itse julkaista ensimmäisen kuvan itsestään hääpäivän jälkeen.

Minua ei haittaa, vaikka meistä julkaistaisiin hääpäivän aikana kuvia sosiaaliseen mediaan ennen meitä. En koe kyseessä olevan niin iso asia, että lähtisin tällaista erikseen kieltämään aikuisilta ihmisiltä. Itse en muutenkaan aio todellakaan somettaa hääpäivänä, enkä edes kantaa puhelinta mukana. Normaalisti olen melko kova somettaja, mutta omaan hääpäivääni tämä ei kuulu. Matias puolestaan laittaa kuvia sosiaaliseen mediaan ehkä kerran-kaksi vuodessa, joten hänenkään ei tarvitse miettiä asiaa hääpäivänä. Joka tapauksessa haluamme itsellemme oman häästägin. Mielestäni on ihana ajatus, että voimme sitten hääpäivän jälkeen katsoa vieraiden ottamia kuvia esimerkiksi Instagramista ennen kuin saamme valokuvaajan ottamat kuvat. Tiedän vieraillamme myös olevan sen verran älliä, että he keskittyvät myös juhliin, eikä pelkkään somettamiseen. En myöskään usko heidän julkaisevan kuvia muista vieraista ilman lupaa. Näistä asioista siis tuskin tarvitsee olla huolissaan. 

Hashtagin keksiminen on puolestaan osoittautunut ihan super hankalaksi. Emme haluaisi mitään "perinteistä" #sallajamatias2018 tai #sukunimi2018, vaan jotain hauskempaa. Kaasoni linkkasi minulle Wedding hashtag generatorin josta saatiin kyllä hyvät naurut. Kuka tuollaisenkin on oikeasti tehnyt?! Ehkä hilpeyttä aiheuttaa enemmän nämä meidän nimikirjaimet S&M, if you know what i mean.. Vai miltä kuulostaa #SMWedding tai #SMParty? Täytyy tosiaan pistää kunnon aivoriihi pystyyn, jotta keksittäisiin joku hyvä häästäg.

Mitä mieltä olette yhdistelmästä some + häät? Entä tuleeko muille häähashtageja, vai onko koko juttu mielestänne jo ihan last season?


11 kommenttia:

 1. Jos blogia ei lasketa, olen mielestäni laiska somettaja. Instaan latailen kuvia ainoastaan matkoilta ja Facebookia en päivitä koskaan. En oikein tiedä, mitä ajattelisin siitä, että vieraat saattavat postailla juhlistamme kuvia someen ennen meitä. Nimenvaihdoksesta haluaisin ehkä olla kertomassa ensimmäisenä, mutta muuten kuvat eivät varmaan haittaa. Emme kylläkään aio erikseen kehottaa vieraita someiluun, ja häästägiä meille ei ole tulossa. Itse asiassa aika iso osa vieraistamme ei edes taida käyttää somea, joten liiallisesta kuvatulvasta tuskin on pelkoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo tietysti riippuu paljon myös vieraista :) Mä tiedän että ainakin meidän kaverit tykkää somettaa, mutta suurimmalla osalla taitaa muutenkin olla salainen Instagram-tili, joten vaikka käyttäisikin hashtagia niin kuvathan ei näy kuin seuraajille.. Noh.. tämä on asia josta en aio ottaa lainkaan paineita ja jos ei keksitä mitään hyvää tagia niin sitten sellaista ei tule :)

   Poista
 2. Me ollaan kans mietitty häästägiä, koska armasti ihmiset postaa someen jotain ja näin näkee helposti kaikki mitä on lisätty. Törmäsin myös keväällä tuohon samaan generatoriin ja totesin saman kuin sinä, että ei ehkä ihan toimi! Keksiminen kyllä on vaikeaa, ettei olisi liian tylsä, mutta kuitenkin tarpeeksi uniikki. Eikä meitä haittaa myöskään se, että jos nyt joku menee postaan ennen meitä julki jotain kuvia. Blogissani kuitenkin kerron jo muutenkin niin paljon, että olisi melko tekopyhää alkaa rajottamaan vieraita hääkuvien postauksien ajankohdasta. :D En toki itsekkään aijo roikkua puhelin kourassa päivän aikana ja toivon, että vieraatkaan eivät olisi kuitenkaan liikaa nenä kännykässä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksiminen on oikeasti yllättävän vaikeaa vaikka ei uskoisi! Senkään takia en haluaisi perinteistä esim. #niemiset2018 tai #virtaset2018 koska samalla hashtagilla voi hyvin tulla julkaisuja muistakin häistä :D Meidänkään sukunimi kun ei niin harvinainen ole.

   Poista
 3. Oli pakko itsekin kokeilla tuota generaattoria ja kyllä siitä hyvät naurut sai :D Itselläni on vähän ristiriitaiset fiilikset koko häähashtagista. Toisaalta olisi kiva nähdä vieraiden ottamia kuvia, mutta toisaalta taas häissä on kuitenkin ammattikuvaaja koko päivän eikä ainakaan meidän kavereiden häissä kovin moni ole noita hashtageja käyttänyt, vaikka sellainen olisikin ilmoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tota olen myös miettinyt, että on hieman nihkeää jos hashtagin takaa löytyykin vain pari kuvaa :D Meinasitteko muuten jotenkin jakaa valokuvaajan ottamat kuvat vieraillekin? Se on meinaan asia jota ollaan myös mietitty, tai lähinnä miten asian toteuttaisi.

   Poista
  2. Olen ajattelut, että esimerkiksi Dropboxin kautta voisi luoda kansion, josta kaikki halukkaat voisivat käydä katsomassa kuvia ja lataamassa niitä itselleen :)

   Poista
 4. Mä olen kyllä vähän miettinyt, että haluaisin hashtagin, koska silloin saisi kivasti kuvat yhteen paikkaan. Toisaalta taas yritän rohkaista vieraita Wedbox-sovelluksen käyttöön. Sinnehän saa myös kuvat kivasti koottua. Sulhanen on myös sen verran tarkka yksityisyydestään, että saattaa älähtää, jos hänestä kovasti jaellaan kuvia someen. Eli mietinnässä meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Wedbox on kieltämättä houkutteleva vaihtoehto, vaikka luulenpa että kaverit laittaisivat siltikin kuvia omaan someen :D vaikka eiväthän hashtag ja Wedbox ole tietenkään toisiaan poissulkevia :)

   Poista
 5. Meille on näillä näkymin tulossa häähashtag. Jotenkin tykkään siitä ajatuksesta, että voisimme katsella päivän päätteeksi /häiden jälkeisenä päivänä kuvia juhlistamme ns. vieraiden silmin ja lisäksi vieraat voivat nähdä hashtagin avulla myös toistensa ottamia kuvia. Myös kuvaajan ottamat kuvat on kylläkin tarkoitus jakaa vieraiden nähtäväksi häiden jälkeen (jotain kautta), mutta ajattelisin, että mitä enemmän kuvia ja kuvakulmia niin sitä parempi (vaikka en kylläkään toivo, että vieraat esim. vihkimisen aikana vain räpsivät kuvia). Omaan makuuni perinteiset sukunimi + vuosiluku hashtagit ovat myös hieman tylsähköjä, joten olen miettinyt hashtagiksi nimiemme kirjaimista muodostettua "sanaa". Näillä näkymin meidän häähashtag tulee siis olemaan muotoa mo(rsian) + su(lhanen) + suku(nimi) + vuosiluku = MOSUSUKU2019 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen ihan samalla tavalla :) Toi nimikirjaimista muodostettu sana on myös hauska idea! Musta vaan tuntuu että meillä on kaikin puolin liian hankalat nimikirjaimet, että niiden yhdistämmisestä tulee helposti "mössöä" :D sehän on kaikkein hauskinta jos nimikirjaimista tulisi joku oikea sana!

   Poista

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!