22. kesäkuuta 2017

Up or down?

Kaikenlaiset pihistys vs. panostus -postaukset ovat mielestäni ihan huippuja. On hauska lukea, kuinka kaikilla on niin erilaiset ajatukset siitä mihin panostaa, ja mikä ei taas ole itselle niin tärkeää. Tämän tyylisiä kirjoituksia lukiessa tulee vaan ihan oikeasti ymmärtää, etteivät samat asiat ole kaikille tärkeitä, eivätkä toisten mielipiteet ole yhtään sen parempia tai huonompia kuin omat.

Voi olla, että aiemmista kirjoituksistani saakin jo osviittaa meille tärkeistä elementeistä, mutta ajattelin silti vielä lyhyesti listata näitä ylös. Itse en siis ajattele tässä pelkästään rahallista panostusta/pihistystä, vaan enemmänkin yleisellä tasolla mikä saa meiltä peukun ylös ja mikä ei.

UP

Ruoka ja juoma
Kuten aiemmin mainitsin, ovat hyvä ruoka ja juoma meille erittäin tärkeitä asioita. Aiommekin esimerkiksi panostaa enemmän vaihtoehtojen laatuun kuin määrään.

Kuvamuistot
Haluamme ehdottomasti panostaa laadukkaaseen kuvaajaan, jotta meille jää päivästä mahdollisimman paljon muistoja myöhempää varten. Itse olen todella herkkis fiilistelemään kuvien ja videoiden kautta, joten tämä on alusta saakka ollut selkeä panostuskohde.

Kukat
Ai että kuinka rakastankaan oikeita kukkia ja niiden tuomaa tunnelmaa. Jos olen valokuvafiilistelijä niin vähintään yhtä paljon fiilistelen kauniita kukkia!

Musiikki
Ehdottomasti up! Pohdiskelin aiemmin erilaisia vaihtoehtoja musiikin suhteen, ja aihe onkin edelleen hieman auki. Pohdinnoista voi lukea täältä.

Pukeutuminen ja ulkonäkö
Ulkonäkö ja pukeutuminen ovat meille tärkeitä asioita, niin turhamaiselta kun se kuulostaakin. Aion esimerkiksi ehdottomasti varata sekä kampaajan että meikkaajan, sillä olen aika tunari mitä itseni ehostamiseen tulee.

Suunnittelu
Aika kliseistä, mutta mielestäni määränpään kanssa yhtä tärkeä, ellei jopa tärkeämpi on matka. Siksi tykkäänkin todella paljon suunnitella hyvissä ajoin ja fiilistellä tulevaa jo etukäteen. Sama kun koskee esimerkiksi lomamatkoja, niin miksi ei häitäkin! Lisäksi hyvällä suunnittelulla välttää useimmiten pahimman stressin.


Hyvä ruoka on häissämme ykkösasia, nam!

DOWN

Leikit
Tästä taisinkin mainita jo aiemmin, eli meillä ei leikitä vaan tarkoitus on keksiä muuta ohjelmaa.

Perinteiset hääkoristeet ja "ylikoristelu"
Tämä käsittää siis kaikki organzaliinoista ja satiinikoristeista aina ruusun terälehtiin. No thanks!

Häävitsit
Vitsailla saa ja huumoria pitääkin olla, mutta kaikki pallo jalkaan -jutut ja kaapin paikan määräämiset ovat mielestäni lähinnä mautonta ja niin kulunutta huumoria.

Hääkakku
En tiedä saako tätä edes myöntää, mutta me emme kumpikaan Matiaksen kanssa pidä kakuista, ja on oikeastaan ihan sama millainen meille tulee. Itseäni kiinnostaa enemmän kakun ulkonäkö ja koristelu kuin maku, mutta tietysti tässäkin pitää ajatella vieraita.

Kiinakaupat
En vain koskaan ole syttynyt tähän. Suomesta löytyy todella hyviä ja luotettavia palveluntarjoajia, joten miksi ei hyödyntäisi heitä.

Stressi
Tietysti aina hieman jännittää miten kaikki lopulta sujuu, mutta emme halua ottaa turhaa stressiä häistä. Jos joku suunnitelma ei onnistu tai joku asia peruuntuu, niin turha sitä on voivotella. Pyrimme tekemään kaiken parhaalla mahdollisella tavalla ja katsotaan mihin se riittää :)

2 kommenttia:

  1. Näitä on kyllä todellakin hauska lukea, etenkin jos ne on kirjoitettu hyvällä maulla down-juttuja lyttäämättä. :D Ja on se vaan jännää, miten eri ajatuksia ihmisillä on asioista! Teillä panostetaan kukkiin - minä taas mietiskelen kukka-asetelmien tekemistä itse poimituista luonnonkukista, noin niin kuin esimerkiksi. Te ette kumpikaan tykkää kakusta, mutta minä olen sellainen sokerihiiri, että haluan ehdottomasti mussuttaa kakkua juhlissamme. :D Mutta olisihan se nyt tylsää, jos kaikkien juhlat olisivat samanlaisia. Tällaisista asioistahan juhlien persoonallisuus syntyy. Pitäisiköhän itsekin kirjoitella tästä aiheesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoita ehdottomasti, olisi hauska lukea :) ja tuo on niin totta, että juuri tällaiset asiat vaikuttavat juhlien persoonallisuuteen.

      Poista

Kiitos kun ilahdutit kommentillasi!